diumenge, 16 d’octubre del 2011

Treball de Grup: Criptografia

Com dia al títol, el treball del nostre grup serà la criptografia. No saps el que es la criptografia?:


La criptografia (o criptologia, del grec κρυπτός, kryptos, "amagat, secret"; i γράφειν, gráphin, "escriptura", o -λογία, -logia, , "estudi", respectivament) és, tradicionalment, l'estudi de formes de convertir informació des de la seva forma original cap a un codi incomprensible, de forma que sigui incomprensible pels que no coneguin aquesta tècnica. La criptografia moderna utilitza les disciplines de les matemàtiques, informàtica i electrotècnia. Algunes aplicacions de la criptografia inclouen caixers automàtics, contrasenyes i comerç electrònic.


La criptologia és l'estudi dels criptosistemes: sistemes que ofereixen mitjans segurs de comunicació amb els que l'emissor oculta o xifra el missatge abans de transmitir-ho perquè només un receptor autoritzat (o ningú) pugui desxifrar-ho. Les seves àrees principals d'interès són la criptografia i la criptoanàlisi, però també inclou l'esteganografia com part d'aquesta ciència aplicada. En temps recents, l'interès per la criptologia s'ha estès també a altres aplicacions, per part de la comunicació segura de informació i, actualment, una de les aplicacions més esteses de les tècniques i mètodes estudiats per la criptologia és l'autenticitat de la informació digital (també anomenada signatura digital).

El nostre grup esta format per: (En Ordre alfabètic)
Y com ens anem a repartir el treball? Com que la criptagràfia a anat evolucionanat al llarg del temps, hem decidit repartir-ho per epoques, pero al mateix temps, tots ajudem en cadascuna, de forma que cadascú fa tot i no sols la seua part.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada